VÉSZ
2018. Augusztus 08.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kezdeményezésére 2014-ben kifejlesztett lakosságtájékoztatási rendszernek, a Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatásnak (továbbiakban: VÉSZ) az elérhetőségéről, működéséről szóló - 2014. január 22-én megküldött - tájékoztató anyagnak a közzététele továbbra is indokolt  az alábbiak szerint:
A katasztrófavédelem VÉSZ okosalkalmazása 2017-től megújult külsővel és még több lehetőséggel áll a régi és az új felhasználók rendelkezésére annak érdekében, hogy használói a lehető leggyorsabban, hiteles forrásból értesüljenek az ország egészét, vagy egy-egy adott területet érintő veszélyhelyzetről, káreseményekről a nap huszonnégy órájában.
A híreket frissíteni lehet, így az elhúzódó eseményekről készített tudósítások sokkal áttekinthetőbbé, könnyebben nyomon követhetővé váltak.
A megújult alkalmazás Androidon a 4.0 operációs rendszertől, iOS operációs rendszerű okostelefonokon pedig 9.0-tól, valamint táblagépeken érhető el. A korábbi verzióra 2017. július 10-től már nem érkeznek új hírek.
A megújult alkalmazás VÉSZ néven található meg a Google Play, illetve az Apple Store áruházban,és díjmentesen tölthető le azon készülékekre is, amelyekre ezidáig még nem telepítették az applikáció korábbi verzióját.
Dr. Dobos Róbert
HVB elnök
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal