Europe for Citizens Programme

Feltöltés alatt...

»
„Fotovoltaikus fejlesztés Jászfényszaru két intézményében”

Sajtóközlemény>

Képek:

 

»
Jászfényszaru Város Gondozási Központjának korszerűsítése

 

 

 

Jászfényszaru Város Gondozási Központjának bővítése, korszerűsítése

Jászfényszaru Város Önkormányzata tulajdonában és fenntartásában lévő intézmény hosszú évek óta fogadja a településünkön élő, gondozásra szoruló idős embereket. A Gondozási Központ az utóbbi időkben már kapacitásbeli problémákkal küzdött, hosszú várólista alakult ki, nem tudta kiszolgálni az egyre növekvő igényeket. A meglévő intézmény ezen felül már nem rendelkezik a kornak és a funkciónak megfelelő infrastruktúrával, nehezen tudja biztosítani a szükséges és egyre nehezedő előírásokat.

Az önkormányzat élt a 2012-ben adódó lehetőséggel, és pályázatot nyújtott be az intézmény korszerűsítésére, mely címe “Jászfényszaru Város Gondozási Központjának korszerűsítése”, azonosító száma pedig TIOP-3.4.2-11/1-2012-0108. A meglévő épület felújítására irányuló pályázaton 41.676.000 Ft összegű támogatást nyertünk 2014 júliusában.

A pályázat beadása óta eltelt idő alatt a fenntartó Önkormányzat a jogos igények kielégítése, továbbá a folyamatosan növekvő várólista megszüntetése érdekében az épület bővítéséről döntött, mely alapján a meglévő 15 fő férőhely mellett további 31 fő férőhely kialakítását terveztetett és engedélyeztetett. A bővítési a felújítási munkák összehangolva, egy ütemben valósnak meg.

Mivel az építési engedély a meglévő 15 fős épület felújítása és korszerűsítése mellett további 31 fővel történő bővítését is tartalmazta, ezért a kivitelezési szerződés bruttó 270.498.063 Ft összegű. Ez magában foglalja a felújítást, korszerűsítést és bővítést is. A korszerűsítési költségeket csökkenti a pályázaton megnyert 41.676.000 Ft, míg a maradékot, mint önerőt Jászfényszaru Város Önkormányzat Képviselő-testülete költségvetésében biztosította. Így összességében ez az összeg több mint 220 millió forint.

2015 februárjában megkezdődtek az épület felújítási-, korszerűsítési- és bővítési munkálatai, melyek jelen pillanatban is intenzíven folynak. Az új rész elkészülte után a régi épület felújítása is megtörténik. A megújult és kibővített épület a kivitelezői szerződésben foglaltak szerint várhatóan 2015. szeptember 30-ra elkészül.

Számszerűsíthető eredmények:

A korszerűsített alapterület 365 m2, a bővítéssel érintett alapterület pedig 829,3 m2.
A korszerűsített férőhelyek száma 15 db, míg a bővítésből eredő férőhelyek száma további 31 fő (így lesz összesen 46 férőhelyes az elkészült épület).

A megújult Gondozási Központ az előírásoknak megfelelő kialakítással, egy sokkal kényelmesebb és komfortosabb épületben való elhelyezéssel fogja fogadni jelenlegi és új lakóit egyaránt. A gondozottak kizárólagosan a földszinten kerülnek elhelyezésre, a tetőtéri helyiségek az intézmény működését fogják segíteni, valamint itt kerülnek elhelyezésre a személyzeti helyiségek, irodák.

A bent lakók egy zárt belső udvar adta élménnyel is gazdagodnak, mely még személyesebbé, otthonosabbá varázsolja az intézményt. Új funkcióként jelenik meg, az igényként felmerülő demens részleg kialakítása. A épületben kétágyas szobák kerülnek kialakításra, melyekhez két szobánként 1db fürdőszoba fog tartozni. Minden szobából ki lehet menni a kertbe, minden szoba világos és az előírásoknak megfelelő kialakításban készül, természetesen új berendezéssel.

A jelenlegi gondozotti létszámhoz (15 fő) a tárgyi és személyzeti feltételek adottak, de az intézmény bővítését követően a megnövekvő feladatokhoz a gondozó- és kiszolgáló személyzet létszámát is növelni szükséges, mellyel az önkormányzat számol.

A Gondozási Központ elsősorban Jászfényszaruról fogadja a lakókat, de amennyiben a várólista engedi, természetesen más településekről is szívesen látja majd az időseket. A megújult épületben a bentlakók 24 órában kapnak felügyeletet, ellátást és segítséget mindennapjaikban.

Jelentkezni Kiss Jánosné intézményvezetőnél lehet a Gondozási Központban (Bajcsy Zs. út 7.), vagy a 06-57/422-148-as telefonszámon. Itt tájékozódhatnak a beköltözés feltételeiről, illetve megkaphatják a beköltözéshez szükséges nyomtatványokat.

Urbán Csaba
Jászfényszarui Közös Önkormányzati Hivatal
projektiroda munkatársa, környezetvédelmi referens

Látványtervek>

Képek:

Videó>

»
Egészségház felújítása és bővítése a korszerű integrált egészségügyi szolgáltatásért Jászfényszarun

ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0035 számú, „Egészségház felújítása és bővítése a korszerű integrált egészségügyi szolgáltatásért Jászfényszarun” című pályázat

2013.01.16. Készülnek az Egészségház kiviteli tervei>

2014.01.22.: újságcikk>

2014. március: újságcikk>

2014. június: újságcikk>

2014. július: újságcikk>

2014.10.06.: Sajtóközlemény>

2014.10.06.: Egészségház átadás>

Galéria:

A régi egészségház>

Építés közben>

Átadás>

A kész épület>

 

 

»
"Pihenj aktívan Jászfényszarun"

2014.02.04. Beszámoló a pályázat megvalósításáról>
                    Képek megtekintése>

»
"Iskolai és Gyermekkönyvtár Jászfényszaru – informatikai fejlesztése"
»
"Szociális városrehabilitáció és lakossági integráció Jászfényszaru fejlődéséért"